ÚJRA

KISKOMPLEX a LAKÓTANSZÉKEN a MŰSZAKI SZAKIRÁNYOS HALLGATÓKNAK!

a szemeszter mottója:

SZEMLÉLETVÁLTÁS

Tanszékünk megújult tantárgyi struktúrájához és a kutatócsoportok, műhelyek eredményeihez szorosan kapcsolódik az osztatlan képzés műszaki szakirányán, az idei szemeszterben újra meghirdetett Kiskomplex c. tantárgyunk.

A tantárgy keretében egy dinamikusan fejlődő kisváros határán lévő, konkrét helyszín vizsgálatán keresztül keressük a lakhatás korszerű, fenntartható és jövőbe mutató formáit. Célunk olyan alacsony intenzív beépítési modellek kidolgozása, melyek az előzetesen tervezett fejlesztési tervekben a családi házas, vagy többlakásos lakóház beépítések helyett egy korszerűbb, intenzívebb, vonzóbb lakó lakókörnyezetet eredményeznek.

A tervezési szemeszter alatt keressük azokat az innovatív és érzékeny válaszokat, melyek a település karakterét és a táji környezet adottságait is figyelembe veszik, de a tervezett lakóegyüttes az újszerű beépítési koncepcióval, s az ahhoz rendelt moduláris technológiával, érzékelhetővé teszi a családi házzal és a többlakásos lakóépülettel szemben az alacsony intenzív épületforma építészeti, környezettudatos értékeit, az egységes településképre gyakorolt pozitív hatását.

Minden érdeklődő IV. éves hallgatót szeretettel várunk!

Varga Tamás DLA tantárgyfelelős

 

kép: Czentner Imre KOMPLEX terv _ Solymár Krautgarten _ 2017.; forrás: https://www.czentnerstudio.hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése